William Johnston - Stille Muziek Meditatie

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 47x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

William Johnston  -  Stille Muziek Meditatie

BCZ

Bevindingen van de wetenschap-oosterse en westerse tradities-het geheim van de mantra-therapeutische waarde

De belangstelling voor meditatie, het paranormale, het occulte, bewustmaking, psychotherapie en het religieuze is groeiende. Zen en yoga zijn niet langer een monopolie van het Oosten, maar zijn een deel van een wereldcultuur geworden en niet meer uitsluitend voorbehouden aan boeddhisten en hindoes. Nog wijder verbreid is echter de transcendente meditatie, die nu ook door tienduizenden in Europa en Amerika wordt bedreven: studenten, docenten, maar ook mensen uit de zakenwereld en de economie wagen zich eraan. Ook binnen het christendom met zijn rijke traditie aan meditatief leven is de belangstelling groeiende. Het meest intrigerende aspect is echter dat nu ook de wetenschap zich gaat bezighouden met de TM. We zien nu dat een groep serieuze wetenschapsmensen die het bewustzijn bestuderen, de wens te kennen geven meer te weten te komen over de grote religieuze tradities die zo'n rijkdom aan ondervinding met betrekking tot de menselijke geest hebben verzameld. Dit zijn de geleerden die inzien dat hun onderzoek niet volledig zal zijn als het geen rekening houdt met de ervaringen van de mysticus en de ontdekkingen van de mediterende mens. We s^taan, kortom, aan het begin van een nieuwe wetenschap: de wetenschap van het bewustzijn, van de geestverruiming, van de toegenomen gewaarwording.
De grote verdienste van Johnston is dat hij in een gemakkelijk leesbare en heldere stijl deze ontwikkeling weet te schetsen en daarbij duidelijk maakt langs welke weg een integratie van oosterse en westerse religieuze tradities tot stand kan komen. Hij doet dit vanuit een gedegen theologische kennis.
'Stille muziek’ beschrijft op fijnzinnige wijze enige wegen die de meditatie tot doel hebben. Johnston gebruikt het woord meditatie dan in de meest ruime zin, nl. ook hetgeen christenen contemplatie, hindoes samadhi, boeddhisten zen noemen, ja zelfs de mystiek rekent hij ertoe. Het herhalen van de mantra is een weg, geconcentreerde ademhaling, gebruik van de mandala, maar ook vriendschap, zuivering en genezing zijn wegen voor bewustzijnsverhoging. ‘Stille muziek’ geeft een goed inzicht in wat meditatie betekent en levert een uitmuntende bijdrage aan de algemene discussie over dit onderwerp.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.