Willem Verhoeven: De dynamiek van coaching

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 26x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Willem Verhoeven: De dynamiek van coaching

 

 

Willem Verhoeven is bekend geworden als de grondlegger van coaching in Nederland. Zijn boek 'De manager als coach' verscheen in 1993, lang voordat coachen een algemeen aanvaarde managementstijl was. In 'De dynamiek van coaching' gaat Willem Verhoeven in op zes grootheden die in het coachingsproces een belangrijke rol spelen:

1. verantwoordelijkheid,
2. bewustzijn,
3. visie,
4. realiteitstoetsing,
5. opties en 
6. acties.

Het boek gaat over de dynamiek die in het coachproces tussen deze zes variabelen ontstaat. De resultante van deze dynamiek is prestatieverbetering en meer zelfsturing.

Verantwoordelijkheid is de kern van de dynamiek van coaching. Verhoeven geeft tien concrete adviezen waarmee managers het nemen van verantwoordelijkheid door medewerkers kunnen bevorderen. In 'De dynamiek van coaching' gaat het erom de creativiteit van medewerkers aan te boren voor het overbruggen van de kloof tussen wat is en wat zal zijn.
Verhoeven stelt dat de essentie van coaching is dat je probeert iemands potenties ten volle aan te boren. Dat gebeurt niet wanneer u probeert iemand anders na te doen. Hij stelt dan ook dat alle voorbeelden en noties in dit boek alleen van waarde zijn wanneer ze u helpen uw eigen stijl als coach te ontwikkelen.

 

Uitg. H. Nelissen, softcover. Praktisch in nieuwstaat.

 

 

kstps

2012

P151220


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.