MarktPlaza

Willem G. van de Hulst - Feestgebouw in de regen

149x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Willem G. van de Hulst - Feestgebouw in de regen
Hardcover met omslag
Uitgeverijg de Arbeiderspers - 1963
In het nachtelijk Amsterdam staat een man in een portiek. Hij is de directeur van een Rotterdams reclamebureau, een maatschappe- lijk geslaagde figuur. Maar een gevoel van leegheid en onvrede heeft hem hierheen gedreven. Meer dan twintig jaar geleden ging hij hier dagelijks binnen. Naar de grote zolder, waar hij woonde met enkele medestudenten van de academie voor beeldende kuns-ten. Rijk of geslaagd waren ze allerminst. Hun zolder lag boven feestzalen, en vaak dreef honger hen tot speurtochten door het verlaten gebouw. Als een film trekt het leven van toen aan zijn geestesoog voorbij. De mensen, de gesprekken, de zorgen, de kunstenaarsdromen, de liefdesgeschiedenissen, de wilde feesten.
De schrijver vertelt vlot en beeldend. Geboeid leeft de lezer mee met deze berooide jonge kunstenaars in het vooroorlogse Amster-dam - na de oorlog voor een deel ook in Parijs. Er gebeurde véél
- en veel liep anders dan zij zich destijds op hun zolder hadden voorgesteld. Onze man zou een schilder worden - niet de piekfijn geklede geldverdiener van nu. En wat is er van de vrienden gewor-den? Als hij aan het eind van de roman werkelijk weer eens de trap opklimt, heeft hij een ontmoeting die een antwoord is op zijn vragen.