MarktPlaza

Willem Brakman - Een Winterrreis (Hardcover/Gebonden) Nieuw

49x bekeken
1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Willem Brakman -  Een Winterrreis  (Hardcover/Gebonden)  Nieuw

BCZ

138 pagina's

Alleen de beste schrijvers zijn goed genoeg voor een serie met de mooiste boeken uit het Nederlandse taalgebied. Daarom koos onze redactie de laureaten van de grote literaire prijzen, zoals de PC Hooftprijs en de Constantijn Huygensprijs, voor een exclusieve reeks boeken onder de titel 'De Winnaars'. Bekende maar ook onterecht al bijna vergeten meesterwerken uit de naoorlogse literaire geschiedenis zijn voor deze ene keer samengebracht door uw regionale dagblad.
De Winnaars Collectie is samengesteld in nauwe afstemming met de redacties van: Brabants Dagblad, BN/de Stem, de Gelderlander, de Stentor, de Twentsche Courant Tubantia, Eindhovens Dagblad, PZC.
Een winterreis
Aan Willem Brakman ('s-Gravenhage, 1922) werd de P.C. Hooftprijs 1980 toegekend. Waar bij andere winnaars deze ultieme bekroning vaak kwam aan het eind van hun werkbare leven, was de prijs voor Brakman eerder aanleiding om het eens flink op een schrijven te zetten. Inmiddels heeft hij meer dan vijftig boeken gepubliceerd, waarvan 35 na de toekenning van de P.C. Hooftprijs. Brakmans debuut 'Een winterreis' verscheen in 1961. Het is een roman met autobiografische trekjes. Vooral is het een ode aan Brakmans vader. De schrijver: 'Ik vind dat je een mens geen groter eerbetoon kunt geven dan dat je hem beschrijft zoals-ie is. Hij vond het hoogste niveau dat je kon bereiken onderwijzer. Toen ik arts werd, begreep-ie het niet meer. Ik kan met de hand op het hart beweren: ik heb verschrikkelijk veel van die man gehouden. Zo veel, dat ik het het leven nooit vergeven heb dat hij aftakelde, zoals ik dat in 'Een winterreis' beschreven heb.'

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties