MarktPlaza

Wilbur Smith - De Courtney Trilogie

52x bekeken
3 jaar geleden geplaatst
Geen afbeelding beschikbaar

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Wilbur Smith - De Courtney Trilogie 
deel 1 Het goud van Natal
Zuid-Afrika is aan het eind van de vorige eeuw in de ban van het goud. Het schaarse en gewilde goed brengt talloze gelukszoekers op de been.
Sean Courtney groeit samen met zijn tweelingbroer Garry op in Natal, op de enorme boerderij van hun ouders. 
Sean, aangetrokken door verhalen over het goud, sluit zich aan bij een groep goudzoekers. 
Hij weet echter nog niet dat hij zich waagt in een avontuurlijke wereld waarin overvallen, berovingen en zelfs moord aan de orde van de dag zijn.
deel 2 / Vlammend veld, heftig hart
 In Vlammend veld, heftig hart keert Sean als een rijk man terug naar de beschaving. 
Daar verliest hij alles wat hij heeft: zijn woning, zijn goud en de vrouw van wie hij houdt. Alleen de oorlog rest hem nog – de Boerenoorlog die wordt gevoerd om de macht in Zuid-Afrika. 
Op wonderlijke wijze ontmoet hij Ruth, een jonge vrouw voor wie hij een hartstochtelijke liefde opvat. Met haar echtgenoot Saul strijdt hij zij aan zij in de oorlog. 
Maar als het vechten verleden tijd is en Sean niets anders wil dan in vrede zijn leven weer opbouwen, wacht hem een familieconflict dat bitterder en hardnekkiger is dan de strijd die hij op het veld voerde.
deel 3 / Jakhalzen van het paradijs  
In deze adembenemende roman volgen we Sean Courtney, ditmaal op het hoogtepunt van zijn leven als militair en staatsman, van de loopgraven in Noord-Frankrijk naar de bloedige stakingen in Johannesburg in 1920. 
De man die in de goudmijnen schatten verdiende én verspeelde, keert nu eindelijk terug naar de dreigende schoonheid van de Zuid-Afrikaanse wildernis.
Uitgever: De boekerij gebonden uitgave 1988 
-DOE EEN BOD, vanaf 5,-. Ga ik akkoord met je bod dan krijg  je bericht