MarktPlaza

Wil Hermans, J. van Loon: Op zoek naar de sleutel

141x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Wil Hermans, J. van Loon: Op zoek naar de sleutel

Een zoektocht naar de toepassing van sleutelconcepten in de contextuele therapie van I. Boszormenyi-Nagy


Het contextuele denken en werken ontwikkeld door dr. I. Boszormenyi – Nagy, is door Wil Hermans en Jeanne van Loon in het kader van verdere methodiek ontwikkeling onderzocht en in dit boek naar praktijkniveau vertaald op de gebieden van meerzijdige partijdigheid en loyaliteit.
In dit boek worden de ontwikkelingen van de verschillende stromingen in de psychotherapie en het contextuele denken beschreven. Vanuit de contextuele literatuur wordt uitgebreid ingegaan op de methodiek meerzijdig partijdigheid en de manier waarin loyaliteit zich toont. Er wordt ingegaan op de verschillende niveaus waaruit de methodiek meerzijdig partijdigheid is opgebouwd. Er worden praktische uitwerkingen op gebied van strategieën en interventies gegeven van de manier waarop deze methodiek wordt toegepast. Deze praktische handvatten voor de dagelijkse praktijk zijn bedoeld voor lerende therapeuten en voor hen die interesse hebben in het contextuele werken en meer diepgang in hun interventies willen brengen.
Nagy ontwikkelde in zijn boek “Invisible loyalties” het sleutelconcept loyaliteit en beschreef het belang van loyaliteit in relaties. In “Op zoek naar de sleutel” wordt een beschrijving gegeven van wanneer en op welke manier loyaliteit zichtbaar wordt tijdens therapie en in welke typeringen dit is onder te brengen. Het doel is herkenbaarheid geven aan de uitingen van loyaliteit zodat de werkende therapeut hierop zijn interventies kan plaatsen.

De methodiek meerzijdig partijdigheid en de uitingen van loyaliteit komen in de therapie bij elkaar. Hoe strategieën en interventies vanuit deze grondhouding in de therapie kunnen leiden tot het tonen van loyaliteit wordt in dit boek beschreven.
In een aanvullend gedeelte van het boek worden aan de hand van praktijk- en privéverhalen van contextueel therapeuten de thema’s meerzijdige partijdigheid en loyaliteit belicht.
Dit boek geeft door zijn opzet ook een aanzet tot verdere methodiekontwikkeling op basis van onderzoek bij het contextuele werken en denken. Doel hiervan is om ook anderen te inspireren onderzoek te gaan doen en toe te werken naar practice base evidence of liever nog evidence based practice.

Uitg. Hermans en Van Loon, paperback. Praktisch in nieuwstaat.


kstps
P151218