MarktPlaza

Wijsheid uit het regenwoud

120x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Schlegel , Stuart A.

Persoonlijk verslag door de Amerikaanse antropoloog van zijn verblijf in de jaren zestig bij de Teduray, een volk op het Filippijnse eiland Mindanao.


Als antropoloog ging Stuart Schlegel met zijn vrouw en zoon naar het Fillipijnse eiland Mindanao om daar een promotieonderzoek uit te voeren.
In de twee jaar dat hij daar zou verblijven, wilde hij het rechtssysteem van het volk, de Teduray, in kaart brengen. In dit boek doet hij verslag van een bijzonder contact tussen de schrijver, zijn gezin en het volk.

Aan de hand van vele verhalen wordt het rechtssysteem geschetst. Bovendien wordt ook duidelijk beschreven welke ontwikkeling de schrijver in de twee jaar doormaakt.

Uit de verhalen ontstaat een schets van de normen en waarden, rituelen en omgangsvormen van een volk dat erg anders is dan men in de westerse samenleving gewend is.

Niettemin blijkt uit dit boek dat de levenswijze van dit volk waarheden bevat die voor alle mensen gelden. Een zeer persoonlijk en bijzonder verslag. Voor mensen die hun horizon willen verbreden een zeer boeiend boek.

paperback, nieuwstaat,

288 pagina's.