Michael Schuster.
Fraaie hardcover in oranje linnen band met omslag.
boek is in nieuwstaat, 21 x 28 cm., 192 pagina's / met register
- Een praktische handleiding, een volledige wijncursus.
VÓÓR DE FLES:
inleiding, gebruik uw zintuigen: zien, ruiken, proeven, kwaliteit beoordelen, waarderen
Wijnbouw en wijnproduktie:
in de wijngaard, de druif, droge witte wijn, zoete witte wijn, rode wijn, eikenhout, wijnproducten.
IN DE FLES:
naamgeving, witte druiven en hun wijnen, rode druiven en hun wijnen, mousserend of versterkt, mousserende wijnen, sherry, port, Madera.
IN HET GLAS:
het proeven; hoe werken wijnproeverijen, praktische zaken, basissmaken en wijnstructuur.
proeverij 1: stijl en kwaliteit van droege witte wijnen, wijn en temperatuur
proeverij 2: terroir en kwaliteit van droge witte wijnen
proeverij 3: droge witte wijnen, oude versus nieuwe wereld.
proeftechnieken
proeverij 4: mousserende wijnen, stijl en kwaliteit. Decanteren
proeverij 5: stijl en tannine in rode wijnen. Wijnonzin.
proeverij 6: Terroir en de kwaliteit van rode wijnen. Wijnen en leeftijd.
proeverij 7: Rode wijnen: oude versus nieuwe wereld. Fouten in wijnen
proeverij 8: halfdroge en zoete wijnen. Blindproeven.
proeverij 9: Sherry, Port en Madera.
WIJN EN SPIJZEN, een basis handleiding.
BIJLAGEN: kaarten, wijnjaren, verklarende woordenlijst met proeftermen
Register.