MarktPlaza

Wiesje van der Flier - Het Alzheimermysterie

80x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Onderzoek naar de oorsprong en de genezing van alzheimer

232 pagina's

Alzheimer is hard op weg volksziekte nummer één te worden
Alzheimer is dé uitdaging in de gezondheidszorg van deze eeuw. Alleen al in Nederland zijn er zo'n 250.000 mensen met deze ziekte, een aantal dat binnen enkele decennia zal verdubbelen als er niets gebeurt. Wereldwijd zullen er 105 miljoen patiënten zijn in 2050. Toch weten we nog te weinig over alzheimer, en is er nog geen geneesmiddel.
Onderzoekers Wiesje van der Flier en Philip Scheltens werken aan een toekomst waar wél genezing of misschien zelfs preventie van alzheimer mogelijk is.
Het alzheimermysterie laat zien wat de ziekte inhoudt, wat het verschil is met andere vormen van dementie, wat de stand van zaken is in het onderzoek, hoe de ziekte te behandelen is en wat je eventueel kunt doen om het te voorkomen.

De auteurs zijn beiden verbonden aan het VUmc Alzheimercentrum en proberen met dit boek de lezer wegwijs te maken in de wereld van Alzheimer. Aan de hand van diverse onderzoeken en analyses krijg je een goed beeld van de ziekte Alzheimer. Diverse grappige illustraties ondersteunen het verhaal en geven een luchtig tintje aan dit zware onderwerp, waar de meeste ouderen mee te maken krijgen. Alzheimer is een vorm van dementie die je geheugen letterlijk doet aftakelen. Daarom is het van groot belang dat er voortdurend onderzoek is naar de oorsprong en genezing van Alzheimer. Na het lezen van dit boek krijg je duidelijke inzichten in diverse vraagstukken rondom deze mysterieuze ziekte. Hoe krijg je het? Zijn er adequate medicijnen beschikbaar en op welke leeftijd kun je het krijgen? Deze en overige vragen worden beantwoord in dit boek. Door de vele wetenschappelijke termen en lange zinsconstructies is het niet altijd eenvoudig te doorgronden. Ondanks dat is het een waardevol uitgave en zorgt het boek voor een betere bewustwording omtrent Alzheimer. Met een overzicht van websites voor verdere informatie, literatuurverwijzingen in eindnoten en een register.