Wickie De Viking - Ylvi Is Ontvoerd CDRom (Nieuw/Gesea…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 155x bekeken
  • Datum geplaatst 3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Wickie de Viking is de titel van een Japans-Duits-Oostenrijkse tekenfilmserie. Er zijn tussen 1972 en 1974, 78 afleveringen gemaakt van elk ongeveer 22 minuten. In Nederland werden deze voor de eerste keer tussen 5 maart 1975 en 2 februari 1979 uitgezonden door de KRO.

Als basis voor de serie diende het kinderboek Vicke Viking uit 1963 van de Zweedse schrijver Runer Jonsson, die hiervoor in 1965 de Duitse Jeugdboekenprijs ontving.

Wickie is de vaak angstige zoon van Halvar, de leider van het fictieve Vikingdorp Flake. Toch is het Wickie die altijd zijn vader te hulp schiet met vindingrijke oplossingen. Door met een vinger langs zijn neus te wrijven gaf Wickie aan dat hij een idee had. Door zijn stem en zijn haar, denken veel mensen dat Wickie een meisje is. Dit is zeker niet het geval: in de serie wordt er consequent van 'mijn jongen', 'hij' en 'zijn' gesproken, het beste voorbeeld geeft Halvar: 'ja moeder, u moet er maar aan wennen dat er nu twee mannen in huis zijn'. In de Nederlandse versie vertolkte Marianne Rector de stem van Wickie.

Studio 100 nam in 2008 het Duitse mediabedrijf EM.Entertainment over, waardoor het programma nu in handen is van Studio 100. Sinds het najaar van 2009 is de serie te zien op vtmKzoom. In 2010 kwam er een speelfilm over Wickie de Vicking in de bioscoop. In onder andere Duitsland en Spanje was die een groot succes. Vanaf 4 april 2011 wordt de serie ook weer uitgezonden op Nickelodeon Kindernet. Een computergeanimeerde serie over Wickie de Viking is sinds 2013 te zien bij Zapp op NPO 3 en Ketnet. In deze serie verzorgt Roan Pronk de stem van Wickie. Eerder maakte Studio 100 op dezelfde wijze ook al een nieuwe serie over Maya de Bij.

Jump and Run

Grappig Spring en Ren-s[el

16 niveaus

6- 10 jaar


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.