MarktPlaza

Wensbloemzaadjes in kristal aan ketting

80x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

“Blow your Wishes into the World!”

Paardenbloemen, die mooie gele bloemen, zijn op een dag wit. Uitgebloeid. Een krans van donzige witte pluisjes zit dan op de groene stengel. Pluk er een af, adem diep in en blaas de pluisjes eraf. Nu mag je een wens doen.

Als kind blies je paardenbloemzaadjes in de wind om een wens te kunnen doen. De Paardenbloem heeft duidelijk een verbondenheid met lucht. Ook de wind blaast de zaadjes van de plant los om de voortplanting van de bloem te ondersteunen. Voor een mens is het wegblazen van de pluisjes een emotionele opluchting.

De Paardenbloem heeft ook een bepaalde wenskracht. Wensen doen en het element lucht gaan wel vaker hand in hand. Zo worden bijvoorbeeld wensen op slingers geschreven en in de lucht opgehangen. De geesten in de wind kunnen de wensen zo lezen en met zich meenemen. Door de pluisjes weg te blazen en een wens te doen kan je wens ook uitkomen.

Deze geluksketting is ook echt iets wat je cadeau kan doen aan iemand die het even moeilijk heeft, want er hangt een bolletje vol wensen aan. Hoe leuk is dat?

  • Het kristallen bolletje heeft een diameter van circa 2 cm en is met de hand gevuld met de paardenbloem zaadjes. Het lijken net kleine veertjes en doen je denken aan de kwetsbaarheid en de schoonheid van het leven. De bol hangt aan een koord met een lengte die instelbaar is van circa 45 tot 50 cm.