MarktPlaza

Wandelvakantie Sierra Nevada

221x bekeken
10 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Vakantiehuis de Balsa
De Balsa is gelegen tussen de amandel- en olijfboomgaarden op de noordhellingen van de Sierra Nevada op 1100 meter hoogte in een schitterend wandelgebied. Aanvankelijk was de cortijo een geitenboerderij. In 2005 zijn Jan Diderik, Bart en Marion begonnen om de boerderij te veranderen in een boerenwoning. Het huis heeft haar naam te danken aan het vlakbij gelegen waterbekken.
Cortijo de Balsa is erg geschikt voor het organiseren van culturele en creatieve activiteiten. Zowel binnen als buiten is hiervoor voldoende ruimte beschikbaar. We hebben plaats voor zo’n 10-15 personen en we hebben een grote en hoge zaal ingericht van 10 bij 10 meter. In mei en oktober wordt er een schildercursus en viltcursus georganiseerd en zijn er speciale weken voor wandelaars.
Voor de gemeenschappelijke woonkeuken ligt een ruim terras met uitzicht op onze door amandelbomen omzoomde olijfboomgaard en de bijna altijd besneeuwde toppen van de Picón de Jeres en de Puerto del Lobo. De woonkeuken heeft een houtkachel en een zithoek. Je kunt bij ons kiezen om zelf te koken, maar we kunnen in overleg ook voor ontbijt en/of een hoofdmaaltijd zorgen. De cortijo is geen luxe villa. Ons zwembad is in het dorp en we delen het met de andere streekgenoten, maar we hebben natuurlijk wel warm- en koud stromend water, douches, toiletten, wi-fi, koelkasten, een vriezer en een was- en afwasautomaat....