Waar Is Het Paard Van Sinterklaas? DVD

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 70x bekeken
  • Datum geplaatst 4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

100:00 minuten

Acteurs: Ebbie Tam Anneke Blok Sallie Harmsen Jan Decleir Peter Bolhuis Hanyi Han
Regisseur: Mischa Kamp

Winky Wong kan zich geen gelukkiger nieuwjaar voorstellen dan het nieuwe jaar dat nu begint. Ze mag voor het paard van Sinterklaas zorgen. Thuis wordt Winky verrast met de boodschap dat haar moeder zwanger is. Winky vindt het idee dat er een baby komt leuk, maar ook lastig. Extra moeilijk wordt het als haar moeder vanwege een verhoogde bloeddruk naar het ziekenhuis moet. Winky voelt zich alleen. Er is nog maar één plek waar ze wil zijn en dat is bij het paard van Sinterklaas op de boerderij. Op een dag, als er niemand op de boerderij is, doet Winky iets stouts en stiekems. Met verschrikkelijke gevolgen. Het paard van Sinterklaas ontsnapt... Winky racet op haar fiets de duinen in, maar het paard is verdwenen. Wat nu?
Beeld: 16:9 (2:35:1)
Geluid: 5.1 Dolby Digital - Nederlands
Het torenhoge niveau van de eerste film wordt net niet gehaald, maar toch is Waar is het Paard van Sinterklaas? weer een charmante kinderfilm geworden.Ongewild benadrukt de tweede samenwerking tussen regisseuse Mischa Kamp en scenariste Tamara Bos nog eens hoe bijzonder die eerste film was. Het gelaagde verhaal over de integratie van een Chinees meisje in de Nederlandse samenleving werkte op microniveau als tegengif voor het venijn dat na de moord op Pim Fortuyn in de samenleving was geslopen.

Deze opvolger is goeddeels uit dezelfde elementen opgebouwd -voortreffelijke cast, zorgvuldige regie, mooi camerawerk en fijne locaties- maar mist een verhaal dat even bijzonder is. Dat is dit keer opgebouwd uit kleine gebeurtenissen in het leven van Winky Wong (Ebbie Tam), zoals de komst van een nieuw vriendje in de klas (de leuke Pim de Pimentel) en, nog belangrijker, een nieuw broertje of zusje.

Maar toch: zelfs na de verdwijning van het Paard van Sinterklaas, halverwege de film, duurt het nog wel even voordat de verdrietige Winky haar beslissende zoektocht mag inzetten. Nog net iets sterker dan de eerste film leunt deze opvolger op de onweerstaanbare charme van haar hoofdrolspeelster: met elke volgende close-up bewijst de jeugdige Ebbie Tam dat zij geboren is om de rol van Winky Wong te spelen.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.