W. Pollmann-Wardenier: Verkenningen in de haptonomie

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 21x bekeken
  • Datum geplaatst 2 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

W. Pollmann-Wardenier: Verkenningen in de haptonomie

 

De haptonomie baseert zich op de ontwikkeling van de tastzin in al haar aspecten. De huid als tastzintuig en de aanraking daarvan spelen in deze ontwikkeling een grote rol.

Door de tastkwaliteiten te verfijnen, uit te bouwen en te bekrachtigen kunnen mensen leren beter om te gaan met spanningen, verdriet of pijn. Het tastgevoel geeft ook inzicht in hoe mensen zich gedragen, hoe ze zich kenbaar maken en hoe ze relaties aangaan en onderhouden. Daardoor kan het leven intensiever en stabieler worden en kunnen mensen een grotere belasting aan.

De belangstelling voor de haptonomie heeft in de afgelopen decennia een indrukwekkende vlucht genomen. Inmiddels biedt deze leer van de tastzin en het gevoel een belangrijke bijdrage aan onze gezondheids- en welzijnszorg.

Dit boek bevat een serie artikelen waarin de uitgangspunten van de haptonomie van verscheidene kanten worden belicht. Ingegaan wordt op het menselijk vermogen tot voelen en tasten, de kwaliteit van menselijke contacten en de toepasbaarheid van de haptonomie in het therapeutisch handelen. Ook wordt aandacht besteed aan de haptonomische zwangerschapsbegeleiding en de extra dimensie die de haptonomie kan geven aan de sportbegeleiding en de sportbeoefening.

Mevrouw W. Polimann-Wardenier is voormalig rector en hoofddocent aan de Academie voor Haptonomie en Kinesionomie, waaraan ook prof. dr. J.J. Dijkhuis en
T. Troost als hoofddocenten verbonden waren. De auteurs kunnen allen bogen op een jarenlange ervaring als haptotherapeut. 

 

 

Uitg. AW Bruna, softcover. Praktisch in nieuwstaat.

 

 

kstps

2101

P150121


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.