MarktPlaza

Vrouwen nu

131x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Vrouwen nu
Panorma
255 pag.
harde kaft
naam voorin boek vermeld
achterkaft heeft vochtvlekken en ook aan de laatste pagina's kun je zien dat ze ooit een beetje nat geweest zijn, naam voorin boek vermeld, stuk van de rug geplakt
geíllustreerd met vele foto's
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)

Ontmoeting met het fascinerende schepsel vrouw, in een zich stormachtig ontwikkelende wereld
"Dit boek is door mannen geschreven. Mannen die in de journalistiek hun sporen hebben verdiend, van wie zonder overdrijving kan worden gezegd dat ze iets van vrouwen afweten. Ze vergaarden hun kennis niet bij moeder thuis. Ze trokken naar alle uithoeken van de wereld om de andere kunne onder de meest uiteenslopende omstandigheden van nabij te bestuderen.
U zult zeggen: een zeer benijdenswaardige studiereis. Maar de auteurs van dit boek weten wel beter. Ze keerden innerlijk gebroken van hun omzwervngen terug. Want naarmate de man nader tot de vrouw komt, wordt zijn schuldbesef groter. Zelfs in landen waar de veelwijverij is vervangen door de veelmannerij, geschiedt alles omwille van de heren der schepping.
In dit boek wordt u geen detail van het leven der vrouwen op aarde bespaard. U zult kennis maken met maagden, madonna's, hoeren en heksen. U zult ervaren dat haat een kwestie van liefde kan zijn, en liefde een kwestie van haat; dat er maar één stap ligt tussen preutsheid en perversie; dat wat wij emancipatie plegen te noemen, voor anderen neerkomt op een onbegrjpelijke vorm van slavernij. En dat huwelijkstrouw evenmin alleen het goede omvat als overspel alleen het kwade.
Dit boek voert van van oost naar west en van noord naar zuid. Het zal u beurtelings doen blozen en verbleken. Maar wat belangrijker is: het zal u wakker schudden uit uw slaap. Want waarom werd 'Vrouwen nu; door mannen geschreven? Omdat vrouwen er niet toe in staat werden geacht. Waarmee op schokkende wijze duidelijk wordt welke vooroordelen deze wereld beheersen."