MarktPlaza

Vóór alles een dame - door Renate Dorrestein

127x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Te koop:
VOOR ALLES EEN DAME
door Renate Dorrestein
'Voor alles een dame' is een combinatie van roman en almanak. Het bevat een verhaal in dagelijkse afleveringen, honderden uitspraken van bekende en onbekende vrouwen, geboortedata van auteurs uit binnen- en buitenland. Het verhaal is een klucht, of zo men wil een bizar sprookje, vol verwikkelingen, vol personages en vol taarten; en tevens is het een aanklacht tegen de positie van de vrouw in onze samenleving.
Het verhaal speelt op een internaat voor moeilijk opvoedbare meisjes, alwaar een reuzin en lustobject de meisjes onderricht in het bakken van taarten. Fantasie en werkelijkheid lopen in het verhaal moeiteloos door elkaar.
De laconiek beschrijvende verteltrant steekt met name de draak met de door mannen gedomineerde maatschappij en de traditionele opvoeding tot meisjes.
De almanak biedt een mengvorm aa n genres en stijlen, bovendien worden genres en stijlmiddelen lustig geparodieerd. Renate Dorrestein schrijft er lekker op los, en de lezer zal veel plezier beleven aan deze absurdistisch-moralistische fictie.
Uitgave: Contact
Paperback,
In uitstekende staat