MarktPlaza

Volkswagen Polo - 1.0 Avance Comfort 1e eig. 18139 km

179x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Transmissie: 4 versnellingen, Handgeschakeld
Modelreeks: okt 1994 - okt 1996
Modelcode: 6N
Aandrijving: Voorwielaandrijving
GVW: 1.170 kg
Wielbasis: 240 cm
Acceleratie (0-100): 21,4 s
Topsnelheid: 145 km/u
Bekleding: Stof
Onderhoudsboekjes: Aanwezig (dealer onderhouden)
Aantal sleutels: 2
## Aanvullende opties en accessoires
- Achterruitwisser en sproeier
- Metaalkleur
Iedereen kent de bekende Volkswagen reclame wel van de Golf die verkocht wordt door een "oud vrouwtje". De gelijkenis met deze Volkswagen houd alleen bij het laatste op, een indruk dat deze charmante Polo een zwaar leven achter de rug zou hebben gehad bij de vorige en enige eigenaresse, hebben wij allerminst. Ieder jaar werd de auto keurig naar de dealer (later lokaal autobedrijf) gebracht voor onderhoud en APK, getuige een volgestempeld serviceplan, om vervolgens steeds meer tijd in de garage stil te blijven staan. Met als resultaat dat je nu een Polo "Steilheck" aantreft met slechts 18.139 km.....
Terug naar 1987. De Volkswagen showroom was gevuld met uiteraard het onbetwiste succesnummer de Golf, maar de 2e generatie Passat liep op z'n laatste benen. Ook de Polo was inmiddels al weer 5 jaar op de markt. Zoals veel importeurs in die tijd wel deden, werden de reclame- en productspecialisten bij elkaar geroepen (zo noemde je die mensen toen, tegenwoordig marketing develop managers oid), en werden er plannen gesmeed. Actiemodellen moesten er komen! De chique Franse naam "Avance" kwam naar voren, met toevoeging Comfort en Sport. De accessoirelijsten werden er bij gepakt, en zo werd ook deze Polo samengesteld, en wel als Comfort model. Een set stootlijsten (punchliners!), een quartz klok in het dashboard, een klepje voor het opbergvak in datzelfde dashboard, kaartenvakken in de portieren, een stevige hoedenplank en als klap op de vuurpijl; groen getint glas.
En zo bestelde de betreffende dame in het voorjaar van 1987 deze Polo bij de Rotterdamse Volskwagen dealer M.de Koning. Een Blaupunkt radio Porto 26 met één luidspreker voor, en twee achter werden als accessoire nog ingebouwd, en natuurlijk nog de vloermatten die ze ongetwijfeld nog moest betalen. Nu dus weer in de showroom, niet meer in nieuwstaat, maar wel als een betaalbare youngtimer met charme. Wie gaat er plaats maken in zijn garage voor deze compacte Volkswagen?
Extra kosten zoals afleveringspakketten, tenaamstellingskosten of een aantal liters brandstof? Ook die rekenen we niet. De prijs in deze advertentie is volledig inclusief, geen verassingen dus achteraf. Want we houden van oprecht en eerlijk zaken doen, op een nuchtere Friese manier. Zo doen we dat al sinds 1986 in ons familiebedrijf, en dat blijven we ook graag de komende decennia nog doen. Kijk gerust op onze website www.autobedrijfterpstra.com voor een zeer uitgebreide fotoreportage. Heeft u nog meer vragen over deze auto, neem dan contact op met Hessel Terpstra op nummer 0517-591841. En natuurlijk bent u van harte welkom in Sexbierum, graag tot ziens!