MarktPlaza

Vogels van de Groote Peel

118x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

  • Een eeuw avifauna in een veranderend hoogveenlandschap.

Het hoogveengebied de Groote Peel staat bekend als een van de beste vogelgebieden van Nederland. In het gebied van 1.360 hectare zijn ruim 260 vogelsoorten waargenomen waaronder circa 100 soorten die er jaarlijks broeden. De bekendheid en de predicaten als Natuurmonument, EG-Vogelrichtlijngebied, Wetland en Nationaal Park zijn daarom volkomen terecht.
Dit boek geeft op overzichtelijke en prettig leesbare wijze een vrijwel compleet inzicht in de vogelbevolking van de Groote Peel in de afgelopen eeuw. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan de veranderingen daarin gedurende de twintigste eeuw als gevolg van onder andere vervening, ontginning, verbossing en vernatting. Het boek biedt daarmee een keur aan informatie voor vogelaars en bezoekers van de Groote Peel en is een standaardmonument voor natuurbeheerders en overheden die belast zijn met het beheer en behoud van heide- en hoogveengebieden in Nederland.
Het boek is rijk geïllustreerd met veel heldere figuren, kaarten en tekeningen en met tientallen foto's van Jan van de Kam, een van de meest veelzijdige natuurfotografen van Nederland. Daarnaast ie een aantal unieke historische foto's opgenomen.

Hardcover in nieuwstaat,

17,5 x 24,5 cm.

528 pagina's,

door Carlo van Seggelen.