MarktPlaza

Voel je goed, voel je beter

121x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Voel je goed, voel je beter
'handboek voor een fit en gezond leven'
1986, Uitgeverij het Spectrum bv
harde kaft, A4-formaat
311 pag., isbn 90 274 9042 2
goede staat
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'medisch/gezondheid'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
Over dit boek
Dit boek is een complete handleiding voor iedereen die bezig is met zijn eigen gezondheid. Het is bestemd voor zowel jong als oud. Het is geen volledig overzicht van alle kwalen en ziektes die een mens in zijn leven kan oplopen. Het boek is geschreven vanuit het iedee dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen gezondheid. Iedereen kan proberen ervoor te zorgen dat aan de voorwaarden voor een gezond en lang leven zo goed mogelijk wordt voldaan. Daarom gaat dit boek niet over het bestrijden van ziektes, maar vooral over het voorkomen ervan.
In het hoofdstuk met programma's voor het hele leven ziet u per leeftijdsgroep wat u moet doen en wat u moet laten om een gezond leven te leiden. Waar nodig wordt de lezer doorverwezen naar het op dast onderwerp betrekking hebbende hoofdstuk.
De vraag waarom iemand ziek wordt staat in dit boek centraal. De moderne gezondheidszordg besteedt ook steeds meer aandacht aan dit probleem. Het is zeker zo dat mensen die actief zijn en die bewust met hun gezondheid gezig zijn, veel minder kans lopen om ziek te worden. Ook psychische en sociale factoren spelen daarbij een grote rol. Daarom is gezond zijn en blijven nauw verbonden met de manier waarop men leeft en functioneert. Ook op dit gebied zijn veel adviezen opgenomen.