MarktPlaza

VLEES en WILD

200x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

onder redactie van Katrin Wittmann,

auteurs o.a Margarethe Brunner, Olgierd E.j. Graf Kujawski, Ingrid Schindler.

NIEUW BOEK, in cassette.

24 x 31 cm.

340 pagina's.

  • Warenkennis
  • keukenpraktijk en
  • keukengeheimen van Vlees, Gevogelte en Wild.

Vleesgerechten vormen in alle culturen en tijden vaak het hoogtepunt van het menu. Wildbraad geeft de tafel iets feestelijks.
Een kok die wild gaat bereiden, moet verstand hebben van de kwaliteit en de toepassingsmogelijkheden van het vlees om het in een waar genot te kunnen omtoveren.

Maar waaraan is goede kwaliteit te herkennen? Hoe moet wild bewaard worden? Welke invloed hebben herkomst en verwerking op de uiteindelijke smaak?
In het omvangrijke onderdeel Warenkennis vindt de lezer ruime informatie over diverse wildproducten, van varken tot bizon, van hert tot fazant, van kweekwild tot gevogelte.

Praktische vragen over de voorbereiding van wild zoals uitbenen, schoonmaken en pareren, marineren of pekelen maar ook bereidingsmethoden - ze worden in het deel Keukenpraktijk beantwoord.

En moeilijke of complexe technieken worden stap-voor-stap en met duidelijke foto’s toegelicht.
Rijk beeldmateriaal, degelijke vakinformatie en interessante achtergrondverhalen over het nieuwste in wetenschap en gastronomie, zorgen ervoor dat voor de liefhebber geen wens onvervuld blijft.