MarktPlaza

Vis uit onze zee

127x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Nathan Outlaw
hardcover, NIEUWSTAAT !
272 pagina's
Nathan Outlaw laat in Vis uit onze zee zijn moderne kijk op vis zien. Het bereiden van eerlijk en in het seizoen gevangen vis is namelijk helemaal niet moeilijk, en het resultaat is spectaculair!
Voor elke vissoort, van platvis tot schaaldieren, geeft Outlaw uitleg: wanneer is welke vis te koop, hoe is die het best te bereiden en wat is er het lekkerst bij?
Daarnaast natuurlijk veel verrassende recepten, van snelle gerechten voor doordeweeks tot de spectaculaire gerechten uit zijn restaurant.
Originele visrecepten van een jonge Britse sterrenchef, met als leidraad het kopen van duurzaam gevangen vis, schelp- en schaaldieren en dat betekent dat ook andere, minder voor de hand liggende vissoorten als leng en heek worden gebruikt. Met recepten voor platvissen, rondvissen, vette vissen, gerookte vis en schelp- en schaaldieren. Van elke vis is een duidelijke foto opgenomen met daaronder de beste bereidingswijze(n) en schematisch opgave van garneringen, sauzen, dressings en bijgerechten, steeds met verwijzing naar de receptpagina. Over elke vis en elk schelp- of schaaldier is er veel informatie met aandacht voor smaak en de verschillen tussen verwante soorten; over de verkrijgbaarheid, het beste seizoen enz. Achterin basisrecepten voor o.m. bouillons, sauzen, boters en smaakolie, groenten, broden enz., kooktechnieken als fileren, ontvellen, verdelen, ontgraten voor platvissen en rondvissen en schaaldieren, verduidelijkt met instructieve werkfoto’s. De recepten zijn voor koks met enige ervaring goed uitvoerbaar, nieuw en origineel. Metrieke maatvoering. Fantastische gerechtfoto’s. Alfabetisch receptenregister.