MarktPlaza

Virginia Satir e.a.: Het zit in de familie

119x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Virginia Satir e.a.: Het zit in de familie

Virginia Satir, James Stachowiak, Harvey A. Taschman: Het zit in de familie


De gezinstherapie breeduit


Grondslagen ontwikkelingen onderzoek methoden oefeningen en verslagen

Harvey Taschman neemt in dit boek de sociologische grondslagen van de gezinstherapie en de onderzoekingen op dit gebied voor zijn rekening. Zij vormen de historische en theoretische context voor het verstaan van het huidige gezinsleven.
James Stachowiak toont aan hoe de resultaten van zijn uitgebreide klinische onderzoekingen naar de ontwikkelingsprocessen en de wisselwerkingen in het gezin de theorie bevestigen dat gezinstherapie een goed hanteerbaar middel is om blijvende veranderingen tot stand te brengen.
Virginia Satir, de meesteres in de Gestalt-gezinstherapie, beschrijft voor ons haar technieken die in haar jare nlange praktijk zijn ontwikkeld om mensen beter bewust te laten worden van hun gevoelens, hun drijfveren, hun doen en laten, en om veranderingen in de gezinsmentaliteit te realiseren. Je kunt problemen niet losmaken van de sociale omstandigheden waaruit ze voortkomen. Ons hele gedrag wordt mede bepaald door het gezin, dat invloed heeft op de manier waarop wij in het leven staan, op de wijze waarop wij met elkaar communiceren en omgaan. Een therapeut moet juist daar het communicatiepatroon zien te verbeteren, zodat het gehele gezin beter leert functioneren.

De auteurs schrijven niet alleen voor professionele helpers, maar voor iedereen die constateert dat er aan het functioneren van een gezin iets gedaan moet worden. Vele oefeningen bieden daarbij een goede steun. Voor velen met liefde geschreven.

Uitg. De Toorts, ingenaaide paperback. In uitstekende, ongelezen, staat.

D24

zd

P010519