MarktPlaza

Viollet-le-Duc 1875 Annals of a Fortress Vestingwerken

170x bekeken
9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Hardcover. Viollet-le-Duc, E. Annals of a Fortress. London: Sampson Low, Marston, Low, and Searle. 1875. xv+390+40 blz. Boek compleet, tekst en illustraties (voorin boek lijst van illustraties). Band versierd met een bandtekening van een kasteel gesitueerd op een heuvel boven een rivier. De bandtekening is in goudopdruk. Op de rug een bandtekening van een poortgebouw in goudopdruk. Letters op voorboord in zwart, op rug in goudopdruk. Boorden met afgeschuinde randen. Band met slijtagesporen en een paar kleine vlekjes, boekblok met foxing. Titelplaat in kleur. Sommige platen deels in kleur de rest in zwart-wit. Met 85 illustraties (dus compleet).

Viollet-le-Duc (1814-1879) was een negentiende-eeuwse architect en architectuurtheoreticus. Hij restaureerde onder andere het kasteel van Carcassonne, Sainte-Chapelle en de Notre-Dame te Parijs. Dit boek gaat over het fictieve kasteel Le Roche-Pont. Aan de hand van dit kasteel schetst hij de ontwikkelingen in vestingwerken dan wel fortificatie. Referentienummer 6444.

90 euro

Als u biedt is dat exclusief verzend- en verpakkingskosten (6,95 euro als pakketje). Afhalen ook mogelijk. Zie ook mijn andere advertenties.