MarktPlaza

Vijf kwarten van een sinaaasappel. van Joanne Harris

36x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Schrijster Joanne Harris.

Tweede druk, februari 2002, 416 pagina´s, gebonden met stofomslag, grootte is 13x18,3x3,8 cm (bxhxd), gewicht is 530 gram, in goede staat, wat kleine vlekjes op de onderkant van het boek. 

Waar het boek over gaat:

Er zijn heel veel dingen die je moet begrijpen. Waarom mijn moeder deed wat ze deed. Waarom wij de waarheid zolang verborgen hebben gehouden. En waarom ik mijn verhaal nu wil vertellen, aan vreemden, aan mensen die denken dat een leven gevangen kan worden op 2 pagina's van een zaterdagsbijvoegsel.

Terwijl zij haar ware identiteit angstvallig verborgen houdt, runt de zwijgzame Framboise een succesvolle crêperie in Les Laveuses aan de Loire. Haar geheimen dreigen te worden onthuld wanneer haar neef, een opportunistische Parijse restauranthouder, uit is op de familierecepten die ze van haar moeder heeft geërfd - een vrouw aan wie met minachting wordt teruggedacht door de inwoners van Les Laveuses, en door Framboise zelf.
Framboise kan haar verleden niet langer ontvluchten. Geholpen door een dagboek van haar moeder, dat deels recepten en deels memoires bevat, laat ze haar herinneringen aan haar jeugd tijdens de oorlog terugkomen... Hoe ze als kind strijd voerde met de ongevoelige vrouw die nooit lachte, haar aan migraine lijdende moeder, die haar kinderen alleen moest opvoeden. Pas als ze de onbegrijpelijke fragmenten tussen de recepten van haar moeder weet te ontcijferen, leert ze de hele waarheid kennen.