Views of Fall River Line [c1890] lijn New York - Bosto…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 31x bekeken
  • Datum geplaatst 6 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Hardcover. Views of Fall River Line. Boston: J.F. Murphy. Niet gedateerd, circa 1890. Leporello met 12 bladzijden met 21 illustraties. Fraaie bandtekening in goudopdruk op een kobaltblauwe ondergrond. Formaat band ongeveer 15 x 13 cm. Leporello uitgevouwen ongeveer 142 cm lang.

Illustraties van de stations in New york en Boston, het interieur en exterieur van de raderstoomboot Pilgrim, Providence en Bristol. Verder de stoomlocomotief met wagons op de Fall River Line, New York en de Brooklyn Bridge (illustratie over twee bladzijden), Castle Garden en Statue of Liberty, zicht op de haven vanaf Brooklyn Bridge, Governors Island and Bay en een fraaie illustratie van een varende stoomboot bij maanlicht. Achterin worden de afmetingen van de Pilgrim (390 feet long, 87 1/2 feet width, 18 1/2 feet depth accommodates 1200 passengers) en de Bristol en de Provindence (373 feet long, 83 feet width, 16 feet depth accommodates 1000 passengers) vermeld.

De Fall River Line was een gecombineerde stoomboot en trein-verbinding tussen de stad New York en Boston in Amerika welke tussen 1847 en 1937 actief was. De treinverbinding liep van Boston naar Fall River, Massachusetts waarna de passagiers overstapten op een stoomboot die door Narragansett Bay en Long Island Sound naar Manhattan (New York) leidde. De stoomboten waren zeer geavanceerd en luxueus. De Pilgrim was actief vanaf 1883, de Providence vanaf 1869, de Bristol vanaf 1869. Souvenir Verenigde Staten. Referentienummer 9805.

40 euro

Als u biedt is dat exclusief verzend- en verpakkingskosten (4,25 euro als brievenbuspakketje met Postnl, met pakketcode) of afhalen in ede. Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.

Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.