MarktPlaza

VERSTOTEN - roman van SADIE JONES

56x bekeken
1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Aangeboden door CDJK

VERSTOTEN
Een betoverende roman over hypocrisie en onverwachte liefde
door Sadie Jones

Het leven van de jonge Lewis Aldridge verandert drastisch als zijn vader terugkeert uit de Tweede Wereldoorlog. Zijn vader is een gevoelsarme, gesloten man, en dat wordt nog erger als Lewis’ moeder verdrinkt waar hij bij is.
Lewis zondert zich af, en vertoont ‘vreemd’ gedrag.
Hij is alleen nog bevriend met de dochters van zijn vaders baas, Carmichael, een proleet die zijn vrouw en kinderen geregeld mishandelt.
Als Lewis zestien is en doodziek van het hypocriete gedoe  van de mensen in het dorp en om zich heen, steekt hij de dorpskerk in brand. Hij wordt opgepakt.
Na zijn terugkeer uit de gevangenis na drie jaar wordt het allemaal niet makkelijker: Carmichael haat hem steeds meer, en diens jongste dochter is verliefd op Lewis.
Lewis krijgt overal de schuld van, en probeert de jongste dochter te redden uit de klauwen van haar echt sadistische vader.
Uiteindelijk weet Lewis te ontkomen naar de militaire dienst.

Dit boek is de fraaie debuutroman van Sadie Jones, een Britse scenariste, over hypocrisie en Engels dorpsleven. Soms mogelijk wat schokkend: Lewis bedrijft de liefde met zijn vrij jonge stiefmoeder.
Het boek was genomineerd voor de Orange Prize. 

Uitgave De Bezige Bij
Paperback, 335 pagina's
In uitstekende staat