MarktPlaza

Verslaafd aan Chocolade

91x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Hét kookboek voor chocoladefans.

Fraaie hardcover, nieuwstaat.

22 x 28 cm.

224 pagina's.

Een kookboek is natuurlijk een boek met recepten. Als het goed is zijn het erg lekkere, duidelijk beschreven recepten, bijzonder of juist eenvoudig, maar in ieder geval bedoeld om thuis na te maken. En dan zijn er die kookboeken die meer zijn dan een verzameling recepten. Kookboeken die je ook in je keuken hebt staan omdat ze mooi zijn en uitnodigen om te koken. Van die kookboeken waar je trek van krijgt nog voor je ze open hebt geslagen. Zo'n boek is 'Verslaafd aan chocolade'.

Het boek is verdeeld in 5 hoofdstukken, die elk een andere categorie gerechten beschrijven. Na een korte inleiding over de geschiedenis van chocolade en de verschillende soorten die er te koop zijn, volgt een hoofdstuk over taarten en cakes. Van eenvoudige chococake tot ganachetaart en van eenpersoons bosbessengebakjes tot Scharzwalder rol.

Het tweede hoofdstuk geeft meer dan twintig ideeen voor “perfecte muffins & brownies”. Sinaasappelmuffins met stukjes chocola, kruidige chocomuffins met piment, zoete cakejes met marshmallow en chococakejes met een zachte vulling. Ook in de brownies is er keus: bijv. met stukjes witte chocolade, roomkaas, koffielikeur of toffeesaus.

Wie van koekjes houdt kan in het derde hoofdstuk terecht want dat staat er vol mee. Het vierde hoofdstuk geeft “koude verrassingen met chocolade”. Natuurlijk met ijs en chocolademousse in allerlei varianten, maar ook met chocolade-hazelnootparfait en schuimtaart met een topping van chocolade en kersen.

In het laatste hoofdstuk staan een twintigtal beschrijvingen van “kleine verwennerijen & drankjes”. Van de meest basale versie van warme chocolademelk (maar dan natuurlijk wel gemaakt van chocolade ipv cacao-poeder!) tot chocoladetruffels, bonbons, toffees en abrikozen-amandelrotsjes.