MarktPlaza

Verlost van Vleselijke Verlangens - Nathan Englander

126x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Te koop:
VERLOST VAN VLESELIJKE VERLANGENS
van Nathan Englander
Een Jeruzalemse chassied wiens vrouw hem de echtelijke sponde weigert, krijgt van zijn rabbi toestemming om in Tel Aviv een prostituee te bezoeken. Bij terugkomst in Jeruzalem blijkt hij een druiper te hebben opgelopen.
Een groep Poolse joden, op weg naar een concentratiekamp, mengt zich tijdens de treinreis ongezien onder een groep circusartiesten, en doet zich voor als acrobaten. Ze treden op in een theater voor een groot publiek, dat - overduidelijk - uit Duitsers bestaat, waaronder Hitler.
Een groep van chassiddische schrijvers wordt tijdens het Stalin-regime gearresteerd. Hun executie wordt vastgelegd door een jood die nog nooit een boek heeft gepubliceerd.
Een witbebaarde chassied wordt ontslagen als freelance joodse kerstman.
Een wat waspy zakenman wordt zich tijdens een taxiri t bewust van zijn joodse wortels.
En in het tragische slotverhaal beschrijft Englander Jeruzalem in de uren na een bomexplosie.
De verhalen van Nathan Englander zijn alle gesitueerd in het joods-orthodoxe milieu, op verschillende plaatsen in de wereld en steeds tegen een andere achtergrond.
Keer op keer zet Nathan Englander zijn lezers op het verkeerde been.
Zijn sprookjesachtige verhalen - die direct verwant zijn aan chassidische vertellingen zijn stuk voor stuk aangrijpend en gevoelvol geschreven.
Met Verlost van vleselijke verlangens heeft Englander zich in een keer op de kaart van toonaangevende joodse auteurs geplaatst.
Uitgave: Vassalucci
gebonden, hardcover met stofomslag
In NIEUWSTAAT