VERHANDELING OVER HET DAMSPEL

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 1200x bekeken
  • Datum geplaatst 3 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

VERHANDELING OVER HET DAMSPEL

EPHRAIM VAN EMBDEN

Oorspronkelijk werd de Nieuwe verbeterde uitgave, op 1 september 1848 uitgebracht, en  daarna nogmaals uitgebracht in 1910, met vrijwel zelfde layout en inhoud als het boek uit 1848. Dit betreft een uitgave van firma Jac.van Cleef.

217 pagina's, ingebonden en hard cover


Algemeen Handelsblad 12.03.1910
Het damspel door E. van Embden.
Nieuwe uitgave van de firma Jac. v. Cleef, alhier. Het zeer bekende damwerk van Van Embden, dat langen tijd een bron van hoog genot en ernstige studie was voor elken liefhebber van het mooie damspel, is dus opnieuw in den handel gebracht. De Heer Van Cleef heeft daarbij getracht den ouden vorm geheel te behouden en hierin is hij uitstekend geslaagd. Heel veel nuttige wenken kan de lezer in dit werk vinden en zonder twijfel kan van dit boek gezegd worden, dat het, hoewel verouderd, toch een belangrijke plaats in de damlectuur zal blijven innemen. Zoo als gezegd, het werk is onveranderd gebleven, alleen de prijs is aanmerkelijk verlaagd: een reden te meer, om het zich aam te schaffen. 

Nieuws van de Dag 12.03.1910 / damrubriek Ph. L. Battefeld
Het Damspel<, door E. van Embden[12].  Het damwerk van E. van Embden, het laatst uitgegeven in 1848, zal den meesten damspelers wel bekend zijn. Vooral de oude spelers vertelden veel van dit goed geschreven werk en in navolging van hen werd nog wel eens naar dit boek gevraafd, dat in den handel (voor zoover mij bekend) niet meer te verkrijgen was. Hierin is thans verandering gebracht door den heer Jac. van Cleef, uitgever en boekhandelaar alhier, die het boek opnieuw heeft uitgegeven en daarbij trachtte het geheel zoveel mogelijk in zijn oorspronkelijke vorm te laten. De tekst, druk en papier, zijn ongewijzigd gebleven, zelfs een afdruk van het cliché met de oude nummering van het dam bord is er bij gevoegd. Er is in dit boek een schat van kennis. Vele zeer mooie >slagen en positiën< komen er in voor, terwijl het zeker van belang is te lezen wat de vermaarde schrijver van het damspel mededeelt. Er staan natuurlijk ook beschouwingen in, die met de moderne opvatting van het spel in strijd zijn. In de veel besproken >remise-partij<, waarin de schrijver tracht aan te toonen, dat het damspel voor remise is gebouwd, komen, gelijk vanzelf spreekt, vele onjuistheden voor. Want wie is in staat een partij voor wit en zwart volmaakt te spelen? Toch valt ’t niet te ontkennen, dat er veel nuttiger kennis uit opgedaan kan worden, waarom iedere dammer, die nog iets van het spel wil leeren, er zijne verzameling mede zal verrijken.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.