MarktPlaza

Verantwoorde gezinsvorming

135x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Verantwoorde gezinsvorming
Door Drs. G. van Bruggen en Ds. L.W. de Graaff
GSEV-reeks, nr. 7
Uitgeverij De Vuurbaak bv
96 pag., isbn 90 6015 586 6
naam voorin boek vermeld
t.e.a.b. (a.u.b. bieden exclusief de eventuele portokosten)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘psychologie/maatschappij’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
“In dit boekje worden de medisch-praktische vragen rond gezinsvorming behandeld en wel met name waar het gaat om het gebruik van voorbehoedsmiddelen. Deze bundel vormt hiermee een vervolg op de eerdere GSEV-uitgave ‘Gezinsvorming (1970).
“De eerste bijdrage is van ds. L.W. de Graaff. Hij gaat in op het doel en de betekenis van het huwelijk – met of zonder kinderen – en bespreekt ondermeer de motieven die bij verantwoorde gezinsvorming een rol kunnen spelen. Uitgangspunt is dat kinderen gave èn opdracht van God zijn.
Vervolgens haakt drs. G. van Bruggen hierop in met praktische voorbeelden en uitwerkingen, waarbij het accent ligt op de med ische aspecten van gezinsvorming. Haar bijdrage vormt, met een vijftal bijlagen, de hoofdschotel van deze bundel.
Het laatste onderdeel van deze uitgave is een verslag van GSEV-bestuurslid drs. Jac. Schaeffer van een gedachtenwisseling over concrete vragen m.b.t. gezinsvorming. Daaraan namen deel de artsen A.G. Scholte en C.W. Vreeken, alsmede de predikanten J. Borgdorff en L.W. de Graaff. In deze discussie is zo concreet mogelijk doorgesproken over (accent)verschillen die bij de meningsvorming over dit onderwerp veelal aan het licht komen.”