MarktPlaza

Vera F. Birkenbihl: Taal zonder woorden

288x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Vera F. Birkenbihl: Taal zonder woorden

Het verstaan van tekens en signalen in lichaamshouding, beweging en uitdrukking

In onze dagelijkse omgang maken wij, naast de taal van klanken, woorden en zinnen, gebruik van een andere taal, de ‘lichaamstaal’ die door iedereen wordt verstaan, maar die veelal niet tot ons bewustzijn doordringt. Met onze lichaamshouding, bewegingen en gelaatsuitdrukking bevestigen of versterken we hetgeen we zeggen, of geven er nuances of aanvullingen aan. Maar ook kunnen we ermee ontkennen of tegenspreken wat we met onze stem beweren.
Vera Birkenbihl brengt de lezer van dit boek ertoe de taal van het lichaam bewust te leren waarnemen en interpreteren. Eenvoudig is het, zolang de verbale en lichamelijke uitingen met elkaar in overeenstemming zijn, maar zodra ze onduidelijk worden of met elkaar in strijd zijn, ontstaat het probleem de verschillende interpretaties tot een eenduidige betekenis te herleiden.
Aan de hand van uitleg, maar ook van veel eenvoudige oefeningen, kan de lezer zich bekwamen in een goed, doelmatig en bewust verstaan en gebruiken van de lichaamstaal, die weliswaar gedeeltelijk cultuurgebonden is, maar deels ook alle nationale en culturele grenzen overschrijdt, en een gemeenschappelijke taal vormt van alle mensen.

Uitg. Bruna, paperback. In redelijk/goede staat.

kst

110416

P110416