VELE HEMELS BOVEN DE ZEVENDE - Griet Op de Beeck

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 88x bekeken
  • Datum geplaatst 3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

VELE HEMELS BOVEN DE ZEVENDE
Griet op de Beeck

In deze boeiende veelstemmige debuutroman laat de 40-jarige Vlaamse auteur Griet Op de Beeck, journaliste bij de krant De Morgen, vijf personages vanuit ik-perspectief beurtelings hun verhaal vertellen

De vertellers zijn de zussen Eva (36) en Elsie (42), hun vader Jos (71), Elsies dochter Lou (12), en de kunstschilder Casper (46), een vriend van Eva die door haar Elsie leert kennen en een relatie met haar begint.
In korte, elkaar afwisselende hoofdstukken zien we de vijf personages rusteloos hun weg zoeken in een complexe emotionele context.

Centraal staat kwetsbare Eva, grote vriendin van haar puberend nichtje, die ervaart hoe haar zus de passionele liefde vindt waar ze zelf naast grijpt, die worstelt met de verwachtingen van haar ouders en langzaam maar zeker de grip verliest op de obstakels in haar leven.


Hoewel de vijf ik-stemmen te weinig een eigen stemkleur meekregen en iets te gelijkluidend klinken, evolueren ze toch tot personages die de lezer raken en worden er intrigerende thema’s aangekaart die elke lezer zullen raken.
Door de toegankelijke, sobere, uitgepuurde stijl kan deze psychologische roman een breed lezerspubliek boeien.

Uitgave: Prometheus
Paperback, 271 pagina's
In NIEUWSTAAT
(CDJK)

Verzendkosten 4 euro


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.