MarktPlaza

Velda Johnston - Het geheim van Julia Fonsell

80x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Velda Johnston - Het geheim van Julia Fonsell
Jasmijn-Reeks
1974, Amsterdam Boek
191 pag.
boek golft wat, van de voorkaft is een stukje papier af (zie foto), achterkaft beetje smoezelig
Teab (aub bieden excl. de eventuele porto)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"Toen Irene Haverly als jong meisje nog in het vredige dorpje op Long Island woonde, zal zij niet hebben bevroed dat er eens een dat zou komen, waarop zij als meesteres haar intrek zou nemen in het gehate huis van de Fonsells. Maar nu, zo veel jaren later, zat zij in een val - een afschuwelijke val voor een huwbaar meisje van respectabele familie, zeker in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Zonder echtgenoot en zonder veel hoop er ooit nog een te zullen krijgen, was Irene tot de ontdekking gekomen dat zij in verwachting was. Dat noopte haar tot het aangaan van een overeenkomst met de ambitieuze Jason Fonsell, de onwettige halfbroer van de vader van haar nog ongeboren kind. Zij had tenslotte een man nodig. En Jason geld, veel geld, dat Irenes tante Elizabeth overigens maar al te graag bereid was hem te geven. En zo gebeurde het dan toch dat Irene als vrouw van de stugge en meer dan tien jaar oudere Jason haar intrek nam in het huis, waar een Julia Fonsell op even brute als raadselachtige wijze om het leven was gebracht. Nooit was de moordenaar gevonden en nooit had men het motief van zijn laffe daad ontdekt. Geen wonder dus, dat Irene zich er aanvankelijk weinig op haar gemak voelde, want wie durfde beweren dat de moordenaar, zo hij nog leefde, niet nogmaals zou toeslaan?
Zo ontspint zich in deze knap geconcipieerde roman van Velda Johnston een boeiend verhaal vol onvoorziene gebeurtenissen, die heenvoeren naar een even spannend als verrassend slot. Een boek dus om in één adem uit te lezen!"