Vegeterranean - Culinair, vegetarisch, Italiaans
Kenmerken
- Conditie
- Zo goed als nieuw
- Levering
- Niet van toepassing
Omschrijving
Alberto Musacchio en Malu Simoës.
hardcover met omslag
300 pagina's.
- Vegeterranean gaat terug naar de essentie van de mediterrane keuken: de frisse geur van tijm en rozemarijn, het aroma van kaneel en saffraan en het geluid en de smaak van sudderende tomaten.
Op een heuvel in een olijfboomgaard in Umbrië, Italië staat de Azienda Agrituristica Montali: het beste vegetarische hotel ter wereld. Hier serveren Alberto Musacchio en zijn vrouw Malu Simões authentieke Italiaanse vegetarische gerechten waar je je vingers bij aflikt. Dit is vegetarisch koken op zijn best - culinair, innovatief en opwindend!
Antoinette Hertsenberg (bekend van de TROS-programma's Radar en Opgelicht) belandde geheel toevallig in dit hotel, en raakt geïnspireerd en bevlogen door de manier waarop Alberto en Malu hun bedrijf runnen en de vegetarische keuken een geheel nieuwe invulling geven. In het boek doet ze onder meer een persoonlijk verslag van de kookcursus die volgde in Montali.
Wat Vegeterranean zo wezenlijk anders maakt zijn de gastronomisch en culinair hoogstaande recepten. Italiaanse klassiekers als calzone, ravioli, gnocchi en lasagne worden getransformeerd tot stijlvolle, eigentijdse - en bovenal vegetarische - gerechten, terwijl recepten als Fagottini di Pasta Sfoglia Farcite con Couscous (bladerdeegenvelopjes met couscousvulling) en Cappucini di Asparagi (asperge-cappuccino) laten zien hoe inventief en opwindend de vegetarische keuken in de loop der tijd is geworden.
Recensie(s)
Bij Perugia ligt Montali, een vegetarisch toprestaurant. Antoinette Hertsenberg (Tros Radar) kreeg de eigenaar zo ver zijn in het Engels te verschijnen kookboek ook in het Nederlands uit te geven. Na de inleiding een overzicht van ingredienten en kooktechnieken. Recepten zijn ingedeeld volgens het viergangenmenu van Montali: antipasti, eerste en tweede gang, dessert; verder hoofdstukken met basisrecepten, recepten voor ontbijt, bijgerechten en brood. Veganistische en glutenvrije versies van een aantal recepten. Meestal een recept per pagina. Per recept een korte inleiding, aantal eters, moeilijkheidsgraad, bereidingstijd, ingredienten, receptuur, serveertips, soms wijnadvies, hier en daar stap-voor-stapfoto's. Duidelijke, niet al te moeilijke receptuur en Angelsaksische maatvoering. Ingredienten zijn bijna allemaal goed verkrijgbaar. De gerechten, geinspireerd op de klassieke Italiaanse keuken, zijn zeer verfijnd en origineel. Tussen de hoofdstukken persoonlijke verhalen van o.a. de eigenaar. Verzorgde uitgave met register. Mooie kleurenfoto's. Best vertaalde kookboek 2008.