MarktPlaza

VEERTIG MOEDERS, geboren in een harem in Nigeria

158x bekeken
12 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Veertig moeders
Choga Regina Egbeme
Choga Regina Egbeme (1976-2003) werd in Lagos, Nigeria geboren. Sinds haar vlucht woont zij in een besloten Afrikaanse vrouwengemeenschap, waar ze werd ingewijd in de traditionele riten van Nigeria.
Op haar tweeënveertigste stort de Duitse Lisa Hofmayer zich in het avontuur van haar leven: zij wordt de drieëndertigste bruid in de harem van een rijke Nigeriaanse man. Het leven in de afgeschermde harem bevalt Lisa uitstekend, en ook haar dochtertje Choga groeit tevreden op tussen haar vele moeders, en de talrijke andere kinderen die daar leven.
Op 16-jarige leeftijd neemt Choga’s gelukkige leven echter een onverwachte wending: haar vader besluit haar uit te huwelijken aan een dertig jaar oudere man. Als Choga zich verzet, dwingt hij haar met lichamelijk geweld haar lot te accepteren. Uiteindelijk lukt het Choga, met hulp van haar moeder Lisa, haar man te ontvluchten. Haar vader heeft ze nooit meer teruggezien.
Veertig moeders is Choga’s adembenemende verslag van haar leven in een Nigeriaanse harem. Ze vertelt over de gewoonten, de hiërarchie, de onderlinge relaties tussen de vele vrouwen en veel meer. Hiermee biedt dit boek een zeer openhartige kijk op een manier van leven die voor westerlingen op zijn best exotisch en op zijn slechtst vrouwonderdrukkend is.
Verzendkosten 2,30 Euro