MarktPlaza

Vederpalm Jubaea Chilensis ±20 cm stamdiameter

133x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Palmboom Jubaea chilensis €250,- (per stuk)

Planthoogte 110-120 cm.
Stam diameter ±20 cm.


Verzendkosten NL op aanvraag

Deze exclusieve palmen komt uit Chili.De meest winterharde (veder) palmboom welke uit centraal Chili komt, is 's werelds dikste palm die op den duur een tot 1,8 mtr dikke prachtig getekende stam vormt, en welke in Chili tot 30 meter hoog kan worden.De palm heeft zijn naam te danken aan koning Juba II die rond het begin van onze jaartelling leefde. Andere namen zijn: coquito palm (genoemd naar de kleine oranje vruchten die niet alleen op een cocos noot lijken, maar er ook naar smaken). En chilean whine palm (uit de stam van de palm werd vroeger het suiker rijke sap gewonnen.
De ca. 50 sterke wind bestendige bladeren kunnen 3,5 tot 5 meter lang worden. Direct na de winter vouwt de palm haar kruin open om plaats te maken voor 8 nieuwe bladeren in het komende seizoen. In Chili komt deze palm voor tot een hoogte van ca 2100 meter. In Europa kan een goed gewortelde jubaea chilensis met een gezonde kruin bladeren -12 tot -15 graden verdragen voor een korte periode. Het cultiveren van de palm is gemakkelijk. De zand tot kleigrond dient goed en diep drainerend te zijn. Plant de palm op een zo zonnig mogelijke plaats.
De palm heeft een winterseizoen nodig. In de tropen zal deze niet overleven. Een jubaea kan tegen droge maar ook tegen natte perioden. De palm kan echter niet tegen zeelucht met zout spatwater. De ca 1 cm grote vruchten kennen een lange kiemperiode van 2 maanden tot langer dan een jaar. Ze worden in Chili als snack gegeten. Het is een lust voor het oog om de wind door de vijf meter lange bladeren te horen spelen. Ook in Nederland wint deze palm snel aan populariteit.