Van van Praag – Dag zonder einde

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 43x bekeken
  • Datum geplaatst 4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Van van Praag – Dag zonder einde
1949, U.-M. ‘West-Friesland’
189 pag.
harde kaft
er zijn diverse pagina’s waarvan onderin in de hoek een heel klein hoekje papier af is (circa 1 cm), laatste pagina’s hebben aan de rand van de pagina soort vlek, hele kleine beschadiging onder op de voorkaft
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)
“Door de grondnevel heen begon het licht van de dageraad over de geteisterde velden te vallen. Strepen grijs verschenen tussen de bladeren van de beschadigde bomen, en de schaduwen van de nacht weken. Een kilometer of wat naar het zuiden werd de aanbrekende dag aan flarden gescheurd door verspreide lichtflitsen, die de hemel telkens even ontblootten. Op die flitsen volgde een dof gerommel, dat van heuvel tot heuvel rolder, weerkaatste tegen huizen en schuren en tenslotte met een sombere belofte doordrong tot de gaten in de grond. In het oosten vl oog een eskader vliegtuigen dreunend naar huis, van een opdracht boven Duitsland. In de stellingen van de Duitsers werd het vuur geopend door batterijen luchtdoelgeschut, die het pad van de bommenwerpers besproeiden met hun fonteinen van staal.
Op de grond, in de velden, zetten de koeien het naargeestige geloei voort, dat zij de hele nacht al hadden laten horen. Zij herkauwden kwijlend hun voedsel, blijkbaar onbewust van de geluiden van kanonvuur en vliegtuigen.
Dit was Normandie, achtenvijftig dagen na de invasie van Frankrijk, en het eerste Peloton van de B Compagnie van een infanterieregiment lang op die geteisterde grond, ergens in de buurt van het dorp St. Mere du Pree, in stelling...”
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘romans’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.