MarktPlaza

Vakantiehuis in Monschau (Duitse Eifel)

123x bekeken
10 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

B&B Eleganza :
Monschau wordt niet voor niets "De parel van de Eifel" genoemd !
Het middeleeuwse stadje is heerlijk gelegen in de vallei van de Laufenbach en is door zijn ligging de ideale vertrekplaats om de Eifel te ontdekken.
Eleganza maakt uw verblijf kompleet : Gebouwd tegen de flank van de Rahmenberg biedt het een permanent prachtig uitzicht over de daken van Monschau. Zowel vanuit het huis als vanaf de terrastuintjes. Wanneer de zon van de partij is, baden het huis en de terrastuinen van 's ochtends tot ' s avonds in de zon !
Om het geheel volledig te maken kan er volop genoten worden van het buitenzwembad (8 x 4 m en 1,5 m diep) dat verwarmd is van mei tot eind september, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Via 80 trappen.... óf de huislift bereikt u de straat en bent u ook onmiddellijk in het historische centrum van Monschau !
In Monschau kan men lekker flaneren door de smalle straatjes, genieten van de winkeltjes of van een terrasje op de markt.
Wordt het u allemaal te vermoeiend, dan kan u de stad ontdekken met het treintje dat alle bezienswaardigheden aandoet : de kerken, het Rode Huis, de burcht, het brouwerijmuseum, enz.
Als wandelaar komt u eveneens aan uw trekken langs de 100-en kilometers wandelwegen rondom Monschau, in het natuurreservaat "de Hoge Venen", of in het Nationaal Park Eifel.
Bent u een fietser dan zijn de routes via het knooppunten netwerk te verkennen of de met prijzen overladen RAVel L48 fietsroute of Vennbahn (voormalige spoorlijn) van Aken over Monschau en St Vith naar Troisvierges in Luxemburg. De route passeert op 2 km van Eleganza (klik hier voor website). 
Bent u niet getraind ? Dan huurt u toch gewoon een elektrische fiets.... !
Wie aan "sight-seeing" wil doen zal genieten van de ritten langs kronkelige wegen naar bijvoorbeeld de Rursee, Vogelsang of de stad Aken.
Voor de "grote" en kleine kinderen is er in het nabijgelegen Rohren (7 km) de zomer rodelbahn.
In de winter wordt het gebied er omheen omgevormd tot skipistes. Zowel alpine als langlaufen !
Blijft u liever in Eleganza dan kan er volop genoten worden van de terrassen en tuintjes.
Bij warm weer wordt het ontbijtbuffet geserveerd op het hoofdterras met prachtig uitzicht over het ontwakend Monschau. 

De twee kamers hebben satelliet-TV met Vlaamse en Nederlandse zenders en internet (WIFI).
Kortom, in Monschau én B&B Eleganza verveelt men zich nooit !