Unieke handgemaakte mala van Yakbeen

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 6x bekeken
  • Datum geplaatst 1 maand geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Iedere kraal van deze authentieke mala is met de hand bewerkt en de centrale Guru-kraal is ingelegd met Turkoois. Prachtig vakmanschap uit Tibet.

Een mala is een belangrijk attribuut van een Tibetaans Boeddhistische gelovige.  Het is een gebedsketting die hoofdzakelijk gebruikt worden door Hindoes en Boeddhisten om mantra`s te tellen die gereciteerd worden. Ze worden ook gebruikt voor het tellen van andere gebeden, neerbuigingen, rondgangen enz. Meestal is een gebedssnoer gemaakt van 108 kralen, maar er bestaan ook andere nummerreeksen (vaak deelbaar door 9). Naast de telkralen bevat de mala een hoofdkraal, de zogenoemde guru-kraal. 'Guru' bestaat uit twee woorden. 'Gu' betekent duisternis en 'Ru' betekent licht. 'Guru' kun je zien als licht dat duisternis wegneemt.

De traditie om mala kettingen te maken van yakbeen is al zo oud als het Boeddhisme zelf. Been is een organisch materiaal, heeft een open structuur en is zeer sterk. Het vertegenwoordigt de aarde en onze verbinding ermee. Yakbeen is het symbool van kracht en versterkt onze levensstroom. Sieraden van been worden door het jarenlang gebruik steeds mooier en gaan natuurlijk erg lang mee. 

 

Gratis verzending (binnen Nederland) en retourgarantie!


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.