MarktPlaza

Uit in eigen land

129x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Uit in eigen land
Met 50 toeristische tochten door Nederland
1975, Uitgeversmaatschapij The Reader's Digest nv
467 pag.
harde kaft
formaat boek is ongeveer: 18 x 26 cm
Teab (aub bieden excl. de eventuele porto)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'reizen/vakantie/uitstapjes'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"Met deze nieuwe uitgave hebt u een uitzonderlijke gids in handen om uw eigen land te verkennen. Het is een kleurige wegwijzer naar al het verrassende dat Nederland nog altijd te bieden heeft. Het richt uw interesse op het levende verleden, zoals dit op vele bekende en minder bekende plekjes te vinden is, en het vestigt uw aandacht op de onverwachte rijkdom van de natuur en de cultuur van uw land.
In opzet, samenstelling en uitvoering is 'Uit in eigen land' nieuw te noemen, omdat het verschillende systemen van informatie in zich bergt.
In het eerste deel, 'De nederlandse landschappen', passeren de verschillende landschapstypen die nederland kent de revue. Prachtige natuuropnamen en opnamen van de dieren die in deze landschappen thuis horen geven een suggestief beeld van onze flora en fauna.
In het tweede deel, 'Vijftig verkenningen', treft u per streek een kaart aan waarop een route staat aangegeven. Deze rout is een indicatie voor een te maken tocht per fiets of per auto. Nog meer uit het kaartgebied vindt u, gealfabetiseerd naar plaatsnamen, op toeristische aantrekkelijkheden beschreven. U kunt een route beginnen waar u wilt; niets belet u ervan af te wijken. Bovendien zij nde toe- en afvoerwegen steeds duidelijk op de kaarten aangegeven. De vijftig routes zijn zó uitgestippeld dat ze zoveel mogelijk buiten de grote woonconcentraties liggen.
Blijkt onderweg dat u van een onderwerp meer wilt weten, dan wijst het derde ddeel van het boek, 'Veertien maal Nederland', u de weg naar meer bijzonderheden. In dit deel is Nederland op veertien overzichtskaarten naar onderwerpen gerubriceerd. Zo krijgt u een extra mogelijkheid om de recreatieve attracties van uw land te ontdekken.
Het vierde deel bestaat uit een encyclopeid die beknopte verklaringen geeft van 'vreemde' woorden die in de tekst zijn opgedoken.
Het boek wordt afgeond met een uitgebreid trefwoordenregister dat de gebruiker in staat stelt snel iets over een bepaalde plaats op te slaan.
'Uit in eigen land' is ook nieuw te noemen door zijn overvloed aan kleurenillustraties. Voor deze kostbare uitvoering is gekozen, omdat er een natuurgetrouwe weergave mee wordt bereikt van alles wat u onderweg zou kunnen frapperen - of dit nu een toren is, een type boerderij, een molen, een specifiek landschap, muurresten van een oud stadje, het beloop van een dijk of wat dan ook. Veel aandacht is besteed aan de kaarten, die speciaal voor deze uitgave ter plaatse, in het land, zijn getekend en overal punten van herkenning aanwijzen - vaak met fijn verwerkte anekdotische humor. Dit maakt het bekijken ervan al tot een plezier op zichzelf.
Tenslotte is 'Uit in eigen land' vooral ook uniek omdat bij de realisering van dit boek drie grote organisaties voor het eerst hun krachten hebben gebundeld. De staf van Reader's Digest heeft namelijk kunnen profiteren van de veelzijdige dokumentatie-inbreng van het Nationaal Bureau voor Toerisme NBT en tegelijkertijd kunnen steunen op de waardevolle adviezen van de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB. Uit een overdaad aan mogelijkheden wordt de lezer hierbij een keuze geboden die hem in staat stelt zijn land op de meest effectieve wijze te leren kennen."