MarktPlaza

Tweerelaties, anders dan het huwelijk?

113x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Tweerelaties, anders dan het huwelijk?
Door: dr. Mr. C.J. Straver, drs. A.M. van der Heiden, Mr. W.C.J. Robert
Samson: sociale en culturele Reeks
Cultuur en maatschappij
304 pag., isbn 90 14 02976 4
harde kaft
ex-bibliotheek-exemplaar, maar nog wel netjes
teab (svp bieden excl. de eventuele porto)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'psychologie/maatschappij'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
“In Nederland leven op dit moment veel paren samen zonder dat men het officiele boterbriefje heeft gehaald. Hoe zijn die relaties opgebouwd? Wat heeft men geregeld? Welke knelpunten, welke misverstanden, welke intenties komen in deze relaties voor?
Dit boek is een verslag van een onderzoek bij 75 ongehuwde paren. Hetero- en homosexueel. Met en zonder kinderen. Uit alle lagen van de bevolking en van korte tot lange duur. Het onderzoeksrapport (Nisso 1979) is door de auteurs bewerkt en aangevuld.
In dit boek komt vooral het inzicht in de manier waarop mensen – zonder directe steun van het wettelijk huwelijk – hun relatie-organisatie opbouwen aan de orde. Het basismodel van de relatie, de rol van het ruilverkeer in de relatie, de economische onafhankelijkheid, regelingen voor bezit of voor de zorg van de kinderen – dit zijn enkele belangrijke onderwerpen die ter sprake worden gebracht.
In een nabeschouwing wordende consequenties voor het sociale beleid en voor een sociaal-politieke visie behandeld aan de hand van vragen en wensen. Vervolgens komt het nut van de sociale gegevens voor de jurist aan de orde.
Dit boek is niet alleen nuttig voor samenlevers, maar ook voor sociale wetenschappers en juristen, wetgevers en beleidmakers en voor studenten op deze gebieden.
De auteurs zijn werkzaam bij de volgende instituten:dr. Mr. C.J. Straver als wetenschappelijk hoofdmedewerker bij het NISSO; drs. A.M. van der Heiden als wetenschappelijk medewerker bij het Sociologisch Instituut te Utrecht; mr. W.C.J. Robert als wetenschappelijk medewerker bij de Juridische Faculteit te Leiden.”