Troth Wells - Verandering Van Spijs
Kenmerken
- Conditie
- Zo goed als nieuw
- Levering
- Niet van toepassing
Omschrijving
175 pagina's
Een laurierblaadje, peper, een kruidnalge, wat nootmuskaat, een kaneelstokje: iedereen die kookt weet dat kruiden juist dé smaak geven die een gerecht zo bijzonder en karakteristiek maakt. Deze wetenschap wordt gedeeld over de hele wereld. Het geheim van de vele verschillende kookculturen schuilt daarom in een juiste dosering en toepassing van kruiden. Auteur Troth Wells raakte gefascineerd door de betekenis en invloed van 'specerijen', die tenslotte zelfs de loop van de geschiedenis sterk hebben beïnvloed. Voor Verandering van Spijs maakte zij een keuze van meer dan 1OO pittige en kruidige gerechten uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Dit boek is daarmee de ideale uitdaging om zelf, in de stijl van rijke kooktradities, wat meer pit in de keuken te brengen.
Recepten uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten, waarbij veel aandacht wordt besteed aan informatie over de bevolking van deze landen en hun voedsel. Vooraf een inleiding over de specerijenhandel, een specerijenwijzer en informatie over gebruikte ingrediënten en keukengerei. De recepten staan op soort: hapjes en soepen vooraf, vegetarische hoofdgerechten, hoofdgerechten met vis en vlees, bijgerechten, chutneys en sauzen, nagerechten en dranken. Tot slot een verklarende woordenlijst, tips voor de voorraadkast en een alfabetisch trefwoordenregister. Tekst in twee kolommen. Boven elk recept eerst het land van herkomst, receptnaam en aantal eters, gevolgd door een toelichting, dan de ingrediëntenopgave en puntsgewijs de handelingen. Iedere bladzijde is geïllustreerd met tekeningen en kleurenfoto's die zo een aardig beeld geven van het voedsel, de bewoners in hun omgeving enz. De gekleurde balken in de zijmarge tonen in welk gedeelte het boek ligt opgeslagen. Informatief, inspirerend. Ook goed bruikbaar voor b.v. eetgroepen en in het voortgezet onderwijs bij lessen Verzorging.