Tracy Metz - Pret!

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 87x bekeken
  • Datum geplaatst 4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

286 pagina's

In het boek Pret! Leisure en landschap onderzoekt, beschrijft en analyseert Tracy Metz de invloed van de vrijetijdsindustrie op de inrichting van Nederland. Ze richt zich daarbij onder andere op de veranderingen in de historische binnensteden, de vermarkting van de natuur en het cultureel erfgoed, de ontwikkeling van leisure-bestemmingen en attractieparken, maar ook op nieuwe verschijnselen als 'rustrecreatie'. Omdat dit bij uitstek een visueel onderwerp is, zijn in het boek zelfstandige beeldessays opgenomen van de fotografen Janine Schrijver en Otto Snoek, die speciaal voor dit project unieke reportages hebben gemaakt van dit belangrijke sociale en ruimtelijke fenomeen.

Pret! biedt diepgang en inzicht zonder academisch of hoogdravend te worden, en zonder van een vooropgezette mening uit te gaan. Iedereen die zich interesseert voor de manier waarop de ruimtelijke inrichting van Nederland zich onder invloed van fun ontwikkelt, zal dit boek met veel interesse lezen.
Pret wordt steeds belangrijker in Nederland: het gemiddelde huishouden besteedt een kwart van zijn inkomen aan vrije tijd. Mensen zijn steeds meer op zoek naar belevenissen en ervaringen. In antwoord op de honger naar belevenissen ontstaan overal gethematiseerde omgevingen waarvan het voornaamste doel is ons te lokken en te behagen. Al dat gerecreeer heeft een enorme invloed op onze omgeving en daar geeft dit boek een mooi beeld van. De tekst wordt afgewisseld door twee beeldessays met kleurenfoto's van mensen op o.a. muziekfestivals, paardenconcoursen, in winkelcentra, vakantieparken, de Museumnacht en de Gay Parade. Er zijn hoofdstukken over de stad als themapark, uitgaan, winkelen, uitjes voor het hele gezin, rurale belevenissen, megaplexen langs de snelweg en de stilte. Met een afsluitend hoofdstuk (getiteld Het Belevium) waarin o.a. geconcludeerd wordt dat Nederland de Vrijetijdsindustrie te weinig serieus neemt. De auteur is journaliste bij het NRC Handelsblad. Goed geschreven, makkelijk leesbaar en voor een groot publiek interessant.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.