MarktPlaza

Toyota Corolla - 1.6i TwinCam GT USA Automaat Uniek

607x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Transmissie: 5 versnellingen, Automaat
Tellerstand: 96.132 mijlen
Afmetingen (LxBxH): 3970 x 1655 x 1385 cm
Wielbasis: 2.430 cm
Acceleratie (0-100): 8,9 s
Topsnelheid: 195 km/u
Bekleding: Stof
Interieurkleur: darkGray
Gemiddeld brandstofverbruik: 7,7 l/100km (1 op 13,0)
Aantal sleutels: 1
## Aanvullende opties en accessoires
- Achterspoiler
- Centrale deurvergrendeling afstandbediening
- Hemel antraciet uitgevoerd
- Lederen stuurwiel
- Mistlampen achter
- Reservewiel
- Ruitenwisser achter
- Sportonderstel
- Sportpakket
Nieuw in onze voorraad, echter helaas niet in ons bezit... Deze prachtige origineel Nederlands geleverde, maar compleet Amerikaans uitgevoerde Toyota Corolla GT Twincam 16V met 4A-GE T-VIS motor. Er zijn er slechts 208 van geleverd, waarvan grotendeels in het wit. Uiteraard zijn er nog een aantal geimporteerd, maar grotendeels is inmiddels gesloopt of geëxporteerd. Helaas zijn er volgens de club nog maar 35 Corolla AE82 GT's in Nederland, waaronder deze volledig gerestaureerde. Dit exemplaar was rood en is enkele jaren terug gerestaureerd op basis van een 1987 AE89 (lees de USA versie van de AE82).
Destijds was de Corolla GT de reactie van Toyota op de Golf GTI van Volkswagen. Een fel, licht en dus erg rappe "Hot Hatch" zoals het hoort. En natuurlijk zoals je van Toyota mag verwachten gaat er niks stuk. Lekker even lostrekken bij het stoplicht om die golf GTI er uit te rijden, maar ook gebruiken voor de dagelijkse boodschappen.
Deze auto heeft de laatste jaren opgeslagen gestaan bij een echte liefhebber, de auto is altijd vertroeteld en is met gemak weer geslaagd voor een verse APK.
We vragen €12.795, dat klinkt misschien duur... Echter een flinke opknapper kost ergens in Europa al makkelijk 4 á 5000 euro, en dan moet je er nog heel wat uren en werk in steken om hem zo netjes als deze origineel Nederlandse Twincam GT te krijgen. Deze auto is dus echt alleen voor de liefhebber!
Wij werken enkel op afspraak! Neem dus eerst contact met ons op alvorens u een auto wilt komen bekijken. U kunt ons bellen op 06-22881574 of een berichtje sturen!