Tony Parsons: ... Niemand hier / ... Niemand daar

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 95x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Tony Parsons: ... Niemand hier / ... Niemand daar

dialogen (2 delen)


Gesprekken beginnen met het uitwisselen van concepten. Dat maakt het volgens Tony Parsons mogelijk verwarrende ideeën over onze ware natuur te vervangen door een helderheid die zowel eigenzinnig als geheimzinnig is.
Op een ander niveau is hetgeen we in stilte met elkaar delen al bekend. Wijsheid spreekt tot wijsheid, niets spreekt tot niets en we herkennen dat we elkaar ontmoeten en geraakt worden door dat wat we al zijn en waarvan we vaak vermoeden dat we het zijn verloren.
Het idee dat we iets zijn verloren, is gegrond in ons geloof in een afzonderlijke identiteit, schrijft Tony Parsons in Niemand hier. Wanneer dit wegvalt, is ‘het stralende wonder van tegenwoordigheid helder voor niet-iemand’. Dan is duidelijk dat er nooit ‘iemand’ is geweest die bevrijding nodig had.
Dit thema keert voortdurend terug in de dialogen waaruit het boek is opgebouwd. Tony Parsons getuigt in de gesprekken in dit boek van een scherp onderscheidingsvermogen. Hij benoemt onze identificatieprocessen, ideaalbeelden en zogenaamde vooruitgang op het spirituele pad, en laat ons zien dat dit slechts luchtkastelen zijn die het zicht op de werkelijkheid belemmeren. Soms doet hij dit met humor, soms met geduld en liefdevol, maar altijd zonder compromissen.


Uitg. Samsara, 2 paperbacks. In uirstekende, ongelezen staat (nagenoeg nieuw)

 

ksteso
2111
P011121


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.