Ton Barning - Het Grote Sollicitatiehandboek

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 165x bekeken
  • Datum geplaatst 7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Niet van toepassing
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

wegwijzer voor iedereen die een baan zoekt

230 pagina's

Heeft het zin om een open sollicitatiebrief te sturen naar een ministerie? Hoe werken werving- en selectiebureaus ei, wat kunnen die voor mij betekenen? Hoe vindt een headhunter mij? Hoe leg ik contact als ik eigenlijk niemand durf te vragen naar een baan? Waar vind ik vacaturebanken op Internet?

Sollicitanten moeten aan steeds hogere eisen voldoen: hun brieven moeten opvallen, in het gesprek moeten ze zich flexibel, vakkundig en sociaal vaardig opstellen, en dan is er nog het psychologisch onderzoek.

Dit boek is een wegwijzer voor iedereen die de arbeidsmarkt betreedt, of het nu gaat om de eerste baan na het afstuderen aan hbo of universiteit, of om een latere stap in de carrière. De auteurs geven een overzicht van de loopbaanperspectieven op het gebied van management, techniek, financiën, commercie, automatisering en personeel en organisatie. De meest gebruikte werving- en selectiemethoden komen aan bod, evenals praktische aanwijzingen om daarmee om te gaan.

In dit, op de doelgroep hoger opgeleiden (HBO/WO) gerichte boek, wordt een wegwijzer gepresenteerd voor het vinden van zowel een eerste als een volgende baan. Op zich biedt het boek weinig nieuws (behalve het hoofdstuk over het gebruik van Internet), maar toch is het door de heldere opbouw een waardevol instrument voor de doelgroep. Het hoofdstuk over Internet gaat in op het gebruik voor het verzamelen van informatie over bedrijven alsmede op het gebruik van vacaturebanken. De prettig leesbare stijl en de casuïstiek maken het echt interessant. Tevens zijn nuttige adressen (ook voor Internet) opgenomen. Een literatuuropgave en index complementeren het geheel.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.