MarktPlaza

Toepoels keuzegids

83x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

door Gwen Bailey.

softcover, nieuwstaat.

18,5 x 20 cm.

256 pagina's.

  • Welke hond past bij u en uw gezin? Tot wat voor hond zal die schattige pup uitgroeien? En welk ras past bij uw manier van leven? Dit zijn allemaal vragen die in Toepoels keuzegids - welke hond past bij mij? uitgebreid aan bod komen.
    Met een beschrijving van ruim 200 rassen helpt dit boek u om het hondenras te vinden dat bij uw levensstijl, werk- of thuissituatie past. De gids bevat alle benodigde informatie om te kunnen kiezen tussen een pup of een volwassen hond, een asielhond, bastaard, kruising of rashond. Bovendien staan er adviezen in voor het vinden van een betrouwbare fokker.
  • Toepoel is een van Nederlands grote kynologen geweest en door zijn naam als merknaam te gebruiken, wil de uitgever ongetwijfeld aangeven dat we hier met een kwaliteitsuitgave te maken hebben. Eerder verschenen o.a. al "Toepoels Puppywijzer", "Toepoels Rassenwijzer" en "Toepoels Gids voor de volwassen hond", stuk voor stuk praktische en goed verzorgd uitgegeven gidsen. De bekende Engelse auteur van hondenboeken, Gwen Bailey, heeft ook hier weer een goed stukje werk afgeleverd. Samen met de simpele, maar goede, kleurenfoto's van alle rassen geeft de tekst een overzicht van alle uiterlijke kenmerken en alle voor en tegens van meer dan 200 rassen. Het uitgangspunt bij dit boek is om te laten zien welk ras bij een bepaalde persoon past en daarom wordt behalve over uiterlijk, grootte, gewicht en eventuele rasproblemen ook informatie gegeven over de mate van behoefte aan lichaamsbeweging, het gedrag ten opzichte van mensen en honden en de eisen die aan een eigenaar worden gesteld.
  • Inhoud:
    Inleiding
    Elke hond is uniek
    Waar moet ik aan denken
    Gezondheidsproblemen
    Hoe kies ik een fokker
    Ik wil een volwassen hond
    Hoe werkt deze gids
    - Jachthonden
    - Hounds
    - Herdershonden
    - Terriers
    - Gezelschapshonden
    - Gebruikshonden
    - Werkhonden
    Samenvatting
    Dankwoord
    Verantwoording