MarktPlaza

TITAANTJES WAREN WE - Schrijvers schrijven zichzelf BW 2010

106x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

TITAANTJES WAREN WE
Schrijvers schrijven zichzelf ter gelegenheid van de 75e Boekenweek.

In 2010 (van 10 tot en met 20 maart) beleefde de Boekenweek haar 75ste editie met het thema 'jong zijn: het kind, de jeugd, de jongere' onder het motto 'Titaantjes: opgroeien in de letteren'.
Het motto Titaantjes is ontleend aan het gelijknamige verhaal van Nescio uit 1918, dat begint met een van de beroemdste zinnen uit de Nederlandse literatuur: 'Jongens waren we - maar aardige jongens.'

Ter gelegenheid van deze mijlpaal verschijnt de jubileumuitgave 'Titaantjes waren we - Schrijvers schrijven zichzelf'. Vijfenzeventig auteurs schrijven of dichten een brief aan hun jonge ik.
De deelnemende auteurs vormen samen een staalkaart van de Nederlandstalige literatuur, van poezie tot kinderboek.
Tot de auteurs die hun medewerking hebben toegezegd behoren onder anderen Remco Campert, Adriaan van Dis, Bas Heijne, A.F. Th. van der Heijden, Arthur Japin, Herman Koch, Geert Mak, Erwin Mortier, Charlotte Mutsaers, Carolijn Visser, Esther Gerritsen, Guus Kuijer, Joost Zwagerman, Edward van de Vendel en Leo Vroman en nog vele anderen. 
De deelnemende auteurs is gevraagd: 'Wat had je als kind willen weten wat je inmiddels te weten bent gekomen?' Het resultaat is een bundeling van 75 ontmoetingen tussen een volwassene en zijn jonge ik. Dit boek met persoonlijke brieven is een uitgave van de Stichting CPNB en neemt voor een keer de plaats in van het traditionele Boekenweekessay.

Uitgave: CPNB
Gebonden, hardcover
302 pagina's
In NIEUWSTAAT
(CDJK)