MarktPlaza

Tibetaans Zilveren Gebedsdoos Amulet

87x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

 Een van de mooiste stukken van de Tibetaanse sieraden zijn de beroemde Tibetaanse gau hangers. Tibetanen dragen de gau hanger vaak als gebedsdoosje. De gebedsdoosjes zijn amuletten (beschermers) en zijn meestal gemaakt van koper of zilver. Ze zijn heel sierlijk ontworpen en worden gedragen als een ketting, waarbij het gau doosje meestal ter hoogte van het hart hangt.

  • Een Gau (ook gespeld Ghau of Gao) is een Tibetaans boeddhistisch reisaltaar en is meestal gevuld met religieuze voorwerpen zoals gebedsvlaggetjes, medicinale kruiden, beeldjes of andere rituele voorwerpen. Veel Tibetanen hebben een amulet met daarin verborgen het beeldje van hun persoonlijke verering. Ze schrijven hun gebed ook wel op een papiertje en plaatsen het in de gau.
  • Deze authentieke hanger kan geopend worden en is gemaakt van Tibetaans zilver. Dit is een nikkelvrije legering van verschillende metalen met een laag gehalte zilver. Het materiaal gedraagt zich wel als zilver; het glimt en vertoont dezelfde vorm van oxidatie als zilver. Door het met een zachte doek te poetsen, gaat het prachtig glanzen.
  • De hanger is fraai bewerkt met een mantra en Filigraan. Dit is in de traditionele edelsmeedkunst een versieringstechniek waarbij het sieraad is versierd met heel fijn buigzaam draadwerk van (edel-)metaal.

Gratis verzending (binnen Nederland) en retourgarantie!