Tibetaans Boeddhistisch reisaltaartje Aum

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 40x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Reisaltaren zijn amuletten (beschermers) en worden verondersteld geluk en bescherming te brengen aan de drager. Ze zijn meestal gevuld met religieuze voorwerpen zoals gebedsvlaggen, zand van het land van herkomst, heilige kruiden, of andere rituele voorwerpen. Veel Tibetanen hebben een reisaltaartje met een beeltenis van hun persoonlijke verering.

De Tibetaanse bevolking bestaat vooral uit nomaden die veel reizen door het Himalaya gebergte en vaak veel amuletten, reisaltaren en andere bijzondere voorwerpen meenemen ter bescherming tegen het gevaar en kwaad. Deze voorwerpen worden vaak door de lokale sjamanen en lama's gezegend.

Aan de voorzijde staat het Aum (of Om) symbool afgebeeld. Dit teken symboliseert de allereerste oerklank waaruit alles ontstaan is. Van de A van Alpha (het begin) tot de Um van Omega (het einde). Aum omvat alles, is een niet te begrijpen grootheid in geluid.

Een bekende Boeddhistische mantra is: "Om mani padme hum" ook wel de mantra van mededogen. Het betekent: "de parel van het universum is de lotus van mijn hart" oftewel: we moeten binnen in onszelf kijken om de vrede van de Boeddha te vinden.

Dit reisaltaartje kan aan de achterzijde geopend worden. Binnenin bevindt zich een gebedsvlaggetje, maar er kunnen ook kruiden of andere, eigen voorwerpen in bewaard worden. Gratis verzending (binnen Nederland) en retourgarantie!
 


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.